A legjobb hely a pihenésre

Ismerje meg Udvarházunkat és Révfülöpöt

A Fülöp-hegy lábánál fekvő Cselling Udvarház több mint 100 éves múltra tekint vissza. A klasszikus Balaton-felvidéki építészéti stílus, az antik berendezési tárgyak és lépten nyomon felbukkanó családi ereklyék segítenek megidézni a régmúlt időket a hagyományok szerelmeseinek. A Cselling udvarház várja a kikapcsolódásra vágyókat, akik távol a nagyváros zajától a Balaton partján élvezhetik a kulináris és borászati programok nyújtotta élményeket.Rólunk

Ismerje meg történetünketA szakma különböző területeiről érkeztünk és valljuk, hogy a minőségi vendéglátásnak van jövője. Máté bátyám -aki az italok világába fogja kalauzolni a vendégeinket Amerika és Anglia után Budapest Michelin csillagos éttermében bartender. Moreno, a párom Olaszország, Brazilia, Tajvan, Budapest híres, és Michelin csillagos éttermeinek konyháján sajátította el a konyhaművészet csínját-bínját. Jómagam 1 éves olaszországi szakmai gyakorlat után elkezdtem dolgozni Budapest legközkedveltebb olasz éttermébe. Szép és hasznos 4 év után az önállóságra szavaztam. Most itt állunk a megvalósítás kapujában...egy olyan helyet alkotunk, ahol a munka egyben a mi játszóterünk és egyben vendégeink kedvenc pihenő illetve gasztro helye. A kapun csak be kell lépni, és átélni az élményeket.

 

Tüdős Klára

a Cselling vezetője

 

 

Zsuzsanna


Családias hangulat, fiatal és lelkes házigazdák, tiszta szobák, szép kilátás, pazar vacsora(ák). Nagyon jól éreztük magunkat ezer hála és köszönet Klárának és Morenonak! Mi biztosan visszatérünk még.

Helga   


Csodás környezet, pazar vacsorák, fantasztikus reggelik! Klári és Moreno profizmusa és vendégszeretete leírhatatlan! És azok a leheletfinom porcelánok és ezüst evőeszközök. Minket levett a lábunkról, még biztos hogy jövünk!

Andrea


Varázslatos hangulat, nyugalom, barátságos és rugalmas vendéglátás, pazar ételek = tökéletes kikapcsolódás. Bátran ajánlom!

Zsolt


Ha egyszer sikerül bejutni akkor garantáltan nem felejti el az ember. Klári es Moreno szeretete es profizmusa azonnal érezhető es magával ragad. Lelassulsz es élvezed. Biztos nem járnánk máshova ha a közelében laknank (Határozottan) Kijelenthetem h igazi kis ékszerdoboz valami csoda, azoknak akik szeretik a minőséget de nem ragaszkodnak a műmatyi újhullámu helyekhez (gasztrokocsmakhoz) (ahol talan egyszer majd rámosolyognak az emberre es kap valamit a pénzéért) Minőség! Szeret! Otthon(os)! Köszönjük az élményt! Folytatjuk...

Virág


Kedves Klára és Moreno! Nagyon köszönjük a csodálatos élményt, amiben részünk lehetett Nálatok, köszönjük a szeretetet és a fenséges ízeket. Örök emlék marad az emlékezetes, örökre szóló eseményhez. Mindenkinek szívből ajánljuk! További sok-sok sikert kívánunk: Virág, Attila és a többiek
Gyöngyszem a hegy lábánál

Miért éppen a Balaton és azon belül Révfülöp?

 

Szüleink több éven keresztül keresték a megfelelő nyaralót a család számára. Emlékszem, hogy mennyi házat néztünk meg… Anya és apa folyamatosan csak az ingatlanok hirdetéseit bogarászta és addig nem is nyugodtak bele, ameddig a család számára legtökéletesebbet meg nem találták. Így a választás egy révfülöpi, víz közeli vincellérházra esett. Eleinte évekig tényleg családi nyaralónak használtuk, utána viszont szüleink láttak abba fantáziát, hogy ez a hely, maga a miliő még egy vidéki vendégházként is megállná a helyét. A nevét a Szentgyörgy- Hegyen honos páfrányról a csellingről kapta. Majd erre két évre a mögöttünk lévő ingatlan is megvásároltuk, de viszont azt már tudatosan a vendéglátásra szántan. Egy több mint 100 éves paplakból került kialakításra, a tervezővel ( Papp Zoltán Tamás Ybl- díjas) gondosan ügyelve arra, hogy eredeti formájába kerüljön felújításra . Ami nagyon különleges, hogy az onnan kibontott anyagok, gerendák, címeres monogrammal ellátott téglák kerültek visszaépítésre. A külső vakolat leverése után, előbukkantak az erre a vidékre jellemző ( ma már csak nyomokban fellelhető) vörös kövek. A belső részben a mennyezet lebontását követően nagy örömünkre kiderült, hogy a főépület gyönyörű gerendákkal rendelkezik és még egy kis érdekesség, hogy mikor az oldalszárny felújítására került a sor, kiderült, hogy a régi időkben gazdasági épületként funkcionált. Az Udvarház külön rendelkezik egy fajansz és porcelán gyűjteménnyel melynek jelentős része családi örökség, mint ahogyan a bútorok is. A gyűjtemény egy része a mindennapokban használatos, a vendégek komfortérzetét hívatott szolgálni.Jelenleg 2 db 4 fős apartman (50m2-es, 2 háló és fürdőszoba) valamint 1 db 2 fős (35 m2-es + 15m2 terasz) került kialakításra. Igyekeztünk a mai kor emberének az igényeihez igazítani a belső berendezést, emellett nagy hangsúlyt fektetve a régi, vidékies kúriákra jellemző vonások megtartására, hűen tükrözve a Balaton- Felvidék hangulatát.


Jövőbeni terveink között szerepel még egy kisebb wellness kialakítása szaunával és fürdődézsával, valamint egy nagyon nagy álmunk egy igazi kis vidéki étterem kialakítása.


Ma már örülünk, hogy belevágtunk ebbe az egész kalandba és, hogy mertünk/merünk egy másféle vendéglátás felé kacsintgatni. Szeretjük ennek a háznak minden zegzugát, ismerjük a történetét, látjuk régi mesterek keze munkáját és nap, mint nap azon csodálkozunk, hogy az idő nem tett bennük kárt. Talán a vendégeink is ezt szeretik, amikor nálunk vannak, mintha kicsit megállna az idő, amikor megérkeznek a nagy rohanásból vagy, amikor a gyönyörű antik csészékből kortyolgatják a kedvenc italaikat egy kis madárcsicsergéssel megfűszerezve 200m a Balatontól.


Én személy szerint azt imádom benne, hogy egyszerre megtalálható benne a régi- illetve a modern kor. Ez igazából a szüleinknek köszönhető, hogy megtanították velünk értékelni a régi és egyben értékes dolgokat, de emellett haladni a korral, nyitni az új, változó és modern irányzatok felé is.